Hafington Post (The Huffington Post)

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2009.

15:28

Default images

Saradnici

Kao dodatak kolumnama koje pišu Hafingtonova i glavna grupa saradnika (kao što su Heri Širer, Džon Koniers i Rouzi O’Donel) i Roj Sekof (Roy Sekoff), odgovorni urednik, na sajtu Hafington Post svoje kolumne često objavljuju i slavne ličnosti iz sveta politike, novinarstva, ekonomije i zabave. Među najuglednijim saradnicima su i Barak Obama, Hilari Klinton, Majkl Mur, Alek Boldvin, Norman Mejlor, Saskia Sasen, Džon Kjuzak i Bil Maer. Ovaj portal objavljuje velike priče koje stoje iza vesti, linkove ka važnim vestima, ali takođe ovaj portal služi i kao odgovor liberalne Amerike na sajtove kao što su Dradž Report i sl. U poređenju sa drugim blogovima koji su bliži levici, kao što su Znet ili Daily Kos, Hafington Post u isto vreme i pokriva i daje komentare na vesti. Sekcija za komentare je mesto gde se razmenjuju mišljenja i politici, religiji i dešavanjima u svetu.

Hafington Post „OffTheBus“ je portal gde posetioci daju svoj doprinos i to je saradnja između Hafington Posta, Univerziteta u Njujorku (NYU) i sajta newsassignment.net Džeja Rosena (Jay Rosen). Takođe, sajt FundRace je u okviru Hafington Posta, i on prati doprinose, donacije tokom trajanja predsedničke kampanje, kao i mape koje pokazuju doprinose koji nisu uspeli, u gradu, naselju ili čak i bloku zgrada.

Lista svih saradnika bloga Hafington Posta se može naći u indeksu Blogeri na tom sajtu.

Protok i posećenost

Prema NilsenNet merenjima, Hafington Post je februara meseca ove godine imao 8,9 miliona jedinstvenih poseta (dok je desničarski Dradž Report beležio tada 3,4 miliona posetilaca).

Investicije

Izabrani i izdvojeni politički blogovi i info sajtovi
Sajt Jedinstvenih poseta Sept. 2008
huffingtonpost.com 4,545,000
politico.com 2,362,000
drudgereport.com 2,059,000
Izvor: comScore Media Metrix

U avgustu 2006. godine, Hafington Post je najavio da će Softbenk Kepitol (Softbank Capital) investirati 5 miliona dolara u sajt, koji je zabeležio neverovatan rast popularnosti tokom samo jedne godine, kako bi se portal proširio. Prema planovima, trbalo je zaposliti više ljudi kako bi sajt bio ažuriran 24 sata dnevno, zatim unajmiti novinare koji bi ekskluzivno pisali za ovaj sajt, kao i tim zadužen za multimedije koji bi vodio računa o video sadržajima. Kompanija Grejkroft Partners (Greycroft) Alana Patrikofa (Patricof) je takođe investirala u ovaj sajt. Ova vest je obeležila „prvu rundu zajedničkog ulaganja“.
Ovaj sajt je takođe uložio sredstva u video blogove ili Vlogove, što je omogućilo saradnicima da sadržaje prenose putem videa, odnosno da snimaju priloge iz vesti drugih medija i postavljaju ih na Hafington.

U novembu 2008. godine, Hafington Post je prikupio 15 miliona dolara od investitora. Tim novcem bi trebalo da se finansira širenje sajta i poboljšanje uislova, kako bi se poboljšali uslovi za istraživačko novinarstvo ovog portala, kao i davanje doprinosa lokalnim stanicama u Sjedinjenim Državama.

Nagrade

* Časopis Tajm je Hafington Post rangirao među 25 najboljih blogova 2009. godine.
* Hafington Post je 2006. i 2007. godine dobio nagradu Vebi (Webby Award), koja se dodeljuje za izuzetna dostignuća na Internetu, uključujući veb sajtove, blogove, onlajn oglašavanje, kao i za onlajn video sadržaje i sadržaje za mobilne platforme, u kategoriji Najbolji politički blog.
* Saradnik Hafington Posta Benet Keli (Bennet Kelley) dobio je nagradu Pres kluba Los Anđelesa 2007. godine z politički komentar objavljen na sajtu. Ova nagrada se dodeljuje za najbolji onlajn komentar u jožnoj Kaliforniji.
* Britanski dnevnik Observer je Hafington Post proglasio najmoćnijim blogom na svetu.
Kontroverze, greške i verodostojnost izvora

*Sredinom februara 2008.godine, pošto je bivša Prva dama Nensi Regan pala u svom domu u Kaliforniji, negativni komentari o starici od 86 godina bili su postavljeni na javnom segmentu sajta za komentare. Foksov Bil O’Rajli (Bill O’Reilly) tom prilikom je prokomentarisao kako „Arijana Hafington, žena koja vodi sajt, ima dvostruka merila o objavljivanju govora mržnje,“ rekao je tom prilikom O’Rajli i dodao da „Gospođica Hafington ima moć da to smeće istog trenutka skine sa sajta, no ona je ipak odlučila da to ne učini“. Arijana Hafington je izjavila kako se komentari koji su obojeni mržnjom ne tolerišu i skidaju sa sajta čim ih moderatori primete.
* Hafington Post je nenamerno postavio link ka izmontiranom sinhronizovanom snimku Džona Gibsona (John Gibson) na YouTube-u, gde preko Gibsonovog govora ide drugi glas koji ismeva Gibsona. Za montažu ovog snimka bio je odgovoran Džon Sanders (John Sanders), reporter o tehnologiji za televiziju WBAL, koji je nakon incidenta otpušten.
* Hafington Post su u nekoliko navrata kritikovali blogeri zbog toga što je sajt objavljivao članke koji podržavaju alternativnu medicinu i nadrilekarstvo, kao i tekstove aktivista koji se bore protiv vakcina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: