Poljskom igraču odbijena viza za odlazak na ESC

Krajem septembra održaće se Hearthstone Europe Summer Championship, ali je Blizzard zbog smanjenja troškova odlučio da se događaj održi u SAD-u, što mnogim igračima pravi probleme.

Izvor: Nikola Saviæ

Petak, 02.09.2016.

10:53

Poljskom igraču odbijena viza za odlazak na ESC
foto: Bart³omiej "ikealyou" Zawadzki

Naime, prošle godine su se svi regionalni Hearthstone šampionati održavali na prostoru kontinenta za koje je takmičenje i vezano, ali je Blizzard ove godine odlučio da se svaki šampionat (osim onih vezanih za Kinu) održi na teritoriji SAD-a, radi lakše organizacije i smanjenja troškova.

Ovakva odluka je od starta bila kritikovana, što zbog očigledne diskriminacije ostalih regiona, što zbog poznatih problema koje Amerika često pravi ljudima koji žele da uđu u SAD, pa čak i kada iza njih stoji takva kompanija kao što je Blizzard. Tako su "žrtve" američke vizne politike i ove Blizzardove odluke do sada bili nekoliko igrača iz jugoistočne Azije, koji zbog odbijene vize nisu mogli da učestvuju na Azija-Pacifik šampionatima. I čuveni kreator zabavnih Hearthstone klipova, Trolden, je takođe ostao uskraćen za odlazak na BlizzCon 2015, kao zvanični gost Blizzarda, jer mu nije odobrena viza.

Poslednji u nizu "palih" Hearthstone ličnosti u borbi sa viznom politikom Amerike je poljski igrač Bart³omiej "ikealyou" Zawadzki, koji je uspeo da se plasira u top 8 i završni letnji Hearthstone šampionat, ali na njemu neće moći da učestvuje, jer mu američka ambasada nije odoborila vizu.

Kako je napisao na svom fejsbuk profilu, obrazloženje je bilo da su mu primanja veoma niska, i da nema puno toga što ga vezuje za Poljsku, te da su velike šanse da ilegalno ostane u Americi. Garantno pismo Blizzarda ni u ovom slučaju nije bilo od pomoći.

Nadamo se da će u budućnosti ovakvi problemi koji prate profesionalne eSport igrače postati stvar prošlosti, ali je ovde odgovornost i na Blizzardu koji je dobro znao koliko su česti ovakvi problemi, ali je ipak rešio da zarad smanjenja troškova i logistike, sve regionalne šampionate održava u njihovom studiju u Kaliforniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: