Čekanje ajfona X: Redovi, i ukradenih 300 FOTO

Kupci su čekali u dugim redovima ispred Epl radnji u desetinama zemalja da kupe Eplov novi skupi model, ajfon iks (iPhone X) koji je pušten u prodaju.

Svet

Izvor: B92

Subota, 04.11.2017.

10:25

Čekanje ajfona X: Redovi, i ukradenih 300 FOTO
Foto: Epa/Sashenka Gutierrez

Najskuplji smartfon iz Eplove kuhinje „patnja“ je mnogobrojnih fanova.

bog vremenske razlike ljubitelji "ajfona" u Aziji su prvi imači priliku da dodju do novog modela koji se otvara prepoznavanjem lica i ima najnoviju verziju ekrana. Cena osnovnog modela je oko 1.000 dolara u SAD.

Novi "ajfon" se povodom desete godišnjice Epla simbolično zove "ajfon X", prodaje se u Britaniji po maloprodajnoj ceni od 999 funti, i najskuplji je model te kompanije do sada.
Foto: Epa/FILIP SINGER
Novi ajfon stigao je u prodavnice, a iako se radi o najskupljem uređaju do sada, i ovaj put bili su nepregledni redovi pred prodavnicama širom sveta. Neki su pokušali da ovu potrebu zadovolje na druge načine – još uvek nepoznati lopovi uspeli su da ukradu oko 300 primeraka ajfona X koji su bili namenjeni za tržište San Franciska.

.
Foto: Epa/Javier Lizon
Trojica muškaraca provalila su u kamion koji je dostavljao uređaje a bio je parkiran ispred Epl prodavnice. Šteta se procenjuje na 37. 000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: