Si Đinping poziva lidere: Ne zatvarajte se

Kineski predsednik Si Đinping pozvao je lidere ostalih zemalja da odbace protekcionizam i da se odupru pritiscima da zatvore tržišta.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2017.

08:38

Si Đinping poziva lidere: Ne zatvarajte se
Foto: epa/THOMAS PETER / POOL

Obraćajući se zvaničnicima iz Azije, Evrope i Afrike na forumu "Pojas i put, međunarodna saradnja", Si je pozvao vlade država da nastave "otvorenost i saradnju".

Forum, koji se danas nastavlja, zasniva se na strategiji koju je kineski predsednik pokrenuo 2013. u cilju stvaranja infrastrukture i bližih odnosa zemalja Evroazije duž novog "Puta svile" - koridora za isporuku robe sa istoka.

Delegacija Srbije, koju predvodi premijer Aleksandar Vučić, učestvuje na međunarodnom forumu "Put i pojas za međunarodnu saradnju".

Lideri 29 zemalja učestvuju na ovom skupu, uključujući predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: