Gugl se sprema da kupi Tviter?

Investitorima je primamljiva pomisao da bi Tviter mogao da ima istu sudbinu kao LinkedIn, što pokazuje i skok cena deonica.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 16.06.2016.

10:45

Gugl se sprema da kupi Tviter?
Foto: Getty images

Nakon Majkrosoftove kupovine LinkedIna, Gugl se sprema da kupi društvenu mrežu Tviter, procenjuje Sakso banka, a prenose agencije.

Dugoročno gledano, navode stručnjaci, Majkrosoftova akvizicija LinkedIna ima smisla, jer će on biti jedna od tri glavne svetske stranice za poslovno umrežavanje potencijalnih poslodavaca sa zaposlenima. Majkrosoft će povećati broj svojih korisnika za približno 435 miliona aktivnih korisnika LinkedIna.

Stručnjaci navode kako je teško zamisliti Tviter kao samostalnu kompaniju, s obzirom na dominaciju Fejsbuka sa više od 1,4 milijarde korisnika.

Tviter još uvek značajno zaostaje sa približno 350 miliona korisnika. Tokom poslednjih nekoliko kvartala Tviter je uspeo značajno da poveća profitabilnost i novčani tok i to je razlog zašto ulagači očekuju rast deonica.

Kada se pogledaju mogući kupci Tvitera, Gugle se nameće kao najbolje rešenje jer do sada nisu uspeli da se nametnu u delu poslovanja sa društvenim mrežama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grad propada

Američki novinar Džulijan Ralf je 1890. godine otputovao iz Njujorka u Birmingem, tadašnji industrijski centar u centralnom delu Engleske. Nazvao ga je gradom kojim se najbolje upravlja na svetu.

8:04

3.5.2024.

1 d

Podeli: