Skočila zarada američkih banaka

Zarada američkih banaka porasla je 5,1 odsto na godišnjem nivou u tri meseca zaključno sa septembrom.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.11.2015.

18:40

Default images
Foto: Thinkstock.com

Ovaj skok je ostvaren najvećim delom zahvaljujući smanjenim izdacima na ime parničnih troškova u najvećim kompanijama u finansijskom sektoru.

Federalna korporacija za osiguranje depozita (FDIC) navodi da je profit u američkim banakama u trećem kvartalu porastao na 40,4 milijarde sa 38,4 milijarde dolara iz istog perioda lane, prenosi agencija AP.

Podaci pokazuju da je zdravlje banaka znatno napredovalo od perioda finansijske krize iz 2008. godine. Gotovo 60 odsto banaka osiguranih kod FDIC zabeležilo je rast zarade na godišnjem nivou.

Broj neprofitabilnih banaka smanjen je na svega pet odsto sa 6,6 odsto iz istog perioda 2014. i trenutno je na najnižem nivou u poslednjih 10 godina. U trećem kvartalu je bankrotirala samo jedna banka, u odnosu na dve do tri nedeljno iz 2009, navodi FDIC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

4 h

Podeli: