Elon Musk: Epl je groblje Tesla motorsa

Direktor Tesla Motorsa Elon Musk nema preterano visoko mišljenje o Eplovom planu proizvodnje električnog auta.

Svet

Izvor: B92

Subota, 10.10.2015.

14:15

Default images
Foto: Beta/AP

U intervjuu za nemačke novine Handelsblat, saglasio se da je proizvodnja električnog automobila logičan korak za Epl, ali da njihove planove ne shvata ozbiljno i ne vidi ih kao konkurenciju.

"Jeste li videli Epl voč? Ne ozbiljno, dobro je što je Epl krenuo i ulaže u tom smeru. Ali kola su mnogo kompleksnija od mobilnog telefona i satova. "

Upitan zašto Epl zapošljava inženjere iz Tesle, Elon Musk je odgovorio: "Oni zapošljavaju ljude koji mi otpustimo. U šali kažemo da je Epl groblje Tesla Motorsa. Ako ne uspeš u Tesli, odeš da radiš u Eplu. Ozbiljno ", kaže Musk.

Elon Musk je otišao u Nemačku da razgovara s predstavnicima vlade o elektro mobilnosti i budućnosti električnih vozila u Nemačkoj. Musk je kazao da bi finansijski podsticaji i slične mere za električna vozila značajno pomogle Tesli u realizaciji njihovih planova za širenje.

Direktor Tesla Motorsa smatra da je auto-industrija prosto dostigla limite onoga što se može napraviti s fosilnim gorivima i da je vreme za proizvodnju nove generacije automobila.

"Pogledajte šta se dogodilo Folksvagenu s dizel skandalom. Da bi napredovali kao kompanija, očigledno su morali da varaju. Mislim da ako namerno pokušaš da zavaraš ceo svet softverom koji je napravljen tako da je efikasan samo na testovima, to je vrlo svestan potez ", zaključio je Musk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: