Teroristi naneli težak udarac Tunisu

Vlada u Tunisu oborila je prognozu privrednog rasta za ovu godinu, očekujući ubuduće rast bruto domaćeg proizvoda od 0,5 odsto, umesto jedan odsto.

Svet

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

09:05

Default images
Foto: Thinkstock

Tunis se nalazi u teškoj situaciji posle dva smrtonosna teroristička napada koja su pogodila turistički sektor u gradovima Tunis i Sus, navodi se u saopštenju Ministarstva za finansije, a prenosi Rojters.

Na obaranje očekivane stope privrednog rasta za ovu godinu, uticali su, kako se dodaje, i štrajkovi i protesti koji su poremetili izvoz fosfata, drugi najvažniji ekonomski sektor ove zemlje, u kome je u 2014. ostvaren rast od 2,3 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: