82 nova voza, najveći posao Simensa

Nemački inženjerski gigant Simens dobio je ugovor od 1,7 milijardi evra za snabdevanje i održavanje regionalnih vozova u Nemačkoj, saopšteno je iz te kompanije.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

08:42

Default images
Foto: Beta

Prema ugovoru, Simens će isporučiti 82 voza za novi železnički projekat Ekspres Rajna-Rur u regionu Severna Rajna-Vestfalija, i biće zadužen za njihovo održavanje 32 godine, navodi se u saopštenju nemačke kompanije, a prenosi agencija Fran pres.

"Ovo je najveća porudžbina u oblasti regionalne železničke mreže koju je Simens ikada dobio u Nemačkoj", navodi se u saopštenju Simensa, i dodaje da će zahvaljujući ovom ugovoru biti otvoreno 100 novih radnih mesta.

Severna Rajna-Vestfalija je najnaseljenija nemačka savezna država, a među najvećim gradovima zapadnog regiona Rajna-Rura su Keln, Bon, Dizeldorf i Dortmund.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

9 h

Podeli: