Sram vas bilo, gradonačelnici

Ministar privrede Željko Sertić kritikovao je gradonačelnike zbog nemara koji iskazuju prema privredi i preduzećima koja rade u njihovim sredinama.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

11:00

Default images
Foto: Tanjug

Sertić ih je pozvao da podstaknu i pomognu svaku vrstu privredne aktivnosti, jer je to jedini način da njihove opštine napreduju.

Sertić je na Biznis forumu, gde je između ostalog govorio o tome šta vlada čini da poboljša ambijent i olakša poslovanje preduzetnicima, naveo da ima gradonačelnika u Srbiji koji nikada nisu obišli nijedno preduzeće u opštini kojom "gazduju".

"Najmanji je broj gradonačelnika u Srbiji koji se bave privredom, a ima ih koji nikad nisu ušli ni u jedno preduzeće niti se zainteresovali kako radi", rekao je Sertić.

Kako je naveo, njegov je posao da se time bavi, ali to isto očekuje i od gradonačelnika po Srbiji, kojima će, dodao je, pružiti svaku moguću pomoć.

Ovo stoga što, kako je rekao, iza njega stoji premijer koji se svakodnevno bavi pitanjima privrede i kome je, kao i celoj vladi, to najznačajnije polje delovanja u ovom trenutku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

14 h

Podeli: