Lukoil napušta srednju Evropu

Ruska naftna kompanija Lukoil računa da će ostvariti najmanje 200 miliona evra od prodaje svojih objekata u Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

21:09

Default images

To proizilazi iz finansijskog izveštaja kompanije, preneo je Tas.

Lukoil je potpisao sporazum s kompanijama Slovnaft Česka Republika i Norm Benzinkt o prodaji sto odsto udela grupe u kompanijama Lukoil Slovačka, Lukoil Mađarska i Lukoil Češka.

Cena transakcije se sastoji iz dva dela - fiksne sume koja je približno sto miliona evra i promenljive koja zavisi od veličine obrtnog kapitala navedenih kompanija na dan završetka transakcije i podleže korekcijama, navodi se u izveštaju.

Kako je ranije objavio Tas, do kraja godine Lukoil planira da sklopi sporazum s mađarskim MOL-om i Norm Benzinkut o prodaji mreže benzinskih stanica u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

Prema tom sporazumu, Slovnaft Češka Republika (kćerka firma MOL-a) kupiće od Lukoila mrežu od 44 benzinske stanice na teritoriji Češke, Norm Benzinkut će preuzeti mrežu od 75 benzinskih pumpi Lukoila u Mađarskoj i 19 u Slovačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: