Svet

Petak, 31.10.2014.

13:15

Štrajk naterao na štednju Er Frans

Francusko-holandska aviokompanija Er Frans-KLM planira da smanji investicije kao i da proširi štednju u idućoj godini kako bi ublažila posledice štrajka pilota.

Izvor: Tanjug

Default images

Operativna dobit kompanije je u trećem tromesečiju smanjena za 394 miliona evra na 247 miliona, preneo je list Figaro.

Prihodi u trećem ovgodišnjem kvartalu Er Fransa -KLM su smanjeni 6,7 odsto na 6,7 miljarde evra.

Dvonedeljni štrajk pilota Er Fransa koji su protestvovali zbog planiranog širanja poslovanja niskotarifne filijale Transavia veoma su loše uticali na prihode u tećem tromesečiju koji su smanjeni za 416 miliona evra, a operatvni profit za 300 miliona evra.

Zbog posledica štrajka pilota ali i pada potražnje, očekivani pad profita bez uračunate kamate, poreza i amortizacije u četvrtom tromesečiju iznosi 500 miliona evra.

Er Frans- KLM, kao i njen glavni konkurent nemačka kompanija Lufthanza, želi da proširi poslovanje u segmentu diskontnih usluga kao i da smanji troskove kako bi se lakše suočio sa konkurencijom niskotarifnih aviokompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: