Nemački potrošači ostaju optimisti

Potrošačko poverenje u Nemačkoj poraslo je u julu, podstaknuto većim očekivanjima građana u pogledu ličnih primanja, pokazali su objavljeni rezultati ankete.

Svet

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

10:00

Default images

"Poverenje potrošača je u julu ostalo izuzetno snažno. Uprkos eskalaciji situacije u Izraelu i Ukrajini, nemački potrošači ostaju optimistični i ovog leta", navodi se u saopštenju nemačke istraživačke kompanije GfK, i dodaje da ni obaranje malezijskog putničkog aviona iznad Ukrajine nije uticalo na poverenje potrošača.

Očekivanja građana u pogledu ličnih primanja porasla su na najviši nivo od ujedinjenja Nemačke 1990. godine, dok pobeda nemačkih fudbalera na Svetskom prvenstvu u Brazilu nije imala nekog naročitog efekta na poverenje potrošača, dodaje GfK.

Ova kompanija prognozira da će najnoviji indeks poverenja domaćinstava u avgustu porasti na 9,0 poena sa julskih 8,9 poena.

Indeks poverenja potrošača GfK obračunava na osnovu odgovora oko 2.000 domaćinstava o njihovim očekivanjima u vezi sa platama i ekonomijom u predstojećim mesecima, kao i njihovom spremnošću da troše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: