VW osvaja Kinu - niču dve fabrike

Nemački proizvođač automobila Folksvagen će izgraditi dve nove fabrike u Kini, saopšteno je danas iz te kompanije.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2014.

09:24

Default images

Dve nove investicije, koje će Folksvagen sprovesti sa kineskim partnerima, vredne su dve milijarde evra.

Ugovor između Folksvagena i kineskog proizvođača automobila FAW-a o izgradnji novih fabrika na najvećem svetskom tržištu automobila potpisan je u prisustvu nemačke kancelarke Angele Merkel i kineskog premijera Li Kećenga tokom prvog dana kancelarkine posete Kini, navodi se u saopštenju Folksvagena.

U saopštenju nije precizirano koliki će biti godišnji proizvodni kapacitet tih postrojenja niti kada će početi da rade, prenosi agencija Frans pres.

"Uz ovakve investicije, očigledno je da se Folksvagen okreće kineskom tržištu", izjavio je izvršni direktor i predsednik Folksvagena za Kinu, Johem Hajzman.

Nemačka kancelarka je u trodnevnoj poseti Pekingu, a u vrhu njene agende su ekonomski odnosi dveju zemalja, budući da Kina za Nemačku predstavlja ključno tržište, na koje je prošle godine izvezena roba u vrednosti od 67 milijardi evra, čime je ta dalekoistočna zemlja postala drugo najveće nemačko izvozno tržište van Evrope, odmah iza SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

8 h

Podeli: