Kako će Blekberi ovo da preživi?

Proizvođač smart telefona Blekberi objavio je da je u prošloj godini ostvario gubitak od čak 5,9 milijardi dolara.

Svet

Izvor: B92

Petak, 28.03.2014.

13:58

Default images

Kanadski proizvođač telefona je u poslednjem kvartalu 2013. zabeležio gubitak od 423 miliona dolara, dok je u trećem tromesečju gubitak bio čak 4,4 milijarde dolara, prenosi Bi-Bi-Si..

Kompanija je u 2012. godini uknjižila dobit od 98 miliona dolara.

Blekberi je saopštio da je zadovoljan poslovanjem u poslednjem kvartalu 2013. godine i da je to znak vraćanja na stazu rasta i profitabilnosti.

Kanadska kompanija je prošle godine predstavila novi operativni sistem Blekberi 10, u nastojanju da povrati udeo na tržištu, koji je izgubila pred rivalima kao što su Epl i drugi koji koriste Guglov operativni sistem Android.

Blekberi je u decembru najavio partnerstvo sa tajvanskim Fokskonom, unapređenje organizacione strukture, kao i ukidanje 4.500 radnih mesta, ili 40 odsto celokupne radne snage, u procesu reorganizovanja poslovanja.

Blekberi je u jednom trenutku prošle godine bio ponuđen na prodaju, ali se kasnije od te ideje odustalo i umesto toga su akcionari "ubrizgali" finansijsku injekciju od milijardu dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: