Italija neće pomći FIAT

Rim -- Italijanska vlada ne planira da pruži bilo kakvu finansijsku pomoć domaćem proizvođaču automobila FIAT, čiju je situaciju iskomplikovala dužnička kriza.

Izvor: Capital

Premijer Mario Monti je u subotu nekoliko sati razgovarao sa izvršnim direktorom FIAT-a Serđom Markioneom o daljim planovima firme u Italiji.

Sastanak je održan nakon što je rukovodstvo FIAT-a saopštilo da je prvobitni plan da do 2014. godine u pet domaćih fabrika investira oko 20 milijardi evra, nije više aktuelan zbog novog razvoja na tržištu.

"Nismo (tokom sastanka) dobili zahtev za finansijsku podršku, a i u slučaju da do toga dođe, ne bismo je dali", rekao je Monti u Rimu na konferenciji Organizacije za privrednu saradnju i razvoj (OECD).

Umesto toga, vlada će FIAT-u pomoći pregovorima sa sindikatima i zaposlenima kako bi se dogovorili o merama koje će povećati produktivnost rada, rekao je italijanski premijer.

Vesti

Grci šta sad? MMF se povlači

Atina -- MMF je saopštio da nije spreman da dodeli sredstva za evropski spasilački program namenjen Grčkoj i zatražio je detaljan plan o restrukturiranju grčkog duga.

Svet sreda 25.05. 18:43 Komentara: 3

Nafta na pragu rekorda

Njujork/London -- Cene nafte su uzletele ka nivou od 50 dolara za barel posle vesti o većem padu američkih zaliha te sirovine nego što je očekivano.

Svet sreda 25.05. 11:18 Komentara: 4
strana 1 od 4127 idi na stranu