Preko noći zaradili milijardu

Kevin Sistrom (26) i Majk Kriger (26) obogatili su se preko noći pošto je osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg za milijardu dolara kupio njihovu kompaniju Instagram.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2012.

12:25

Default images

„Veoma mi je drago što smo postigli dogovor o kupoprodaji Instagrama i što će njihov tim uskoro postati deo Fejsbuka”, napisao je Zakerberg na sajtu kompanije.

Uslužni sajt za deljenje (šerovanje) fotografija Instagram ima oko 30 miliona korisnika širom sveta, svega trinaestoro zaposlenih i pravi slab promet. Krajem juna, mesec dana pre nego što Fejsbuk izađe na berzu, naći će se u sastavu najpoznatije društvene mreže na svetu. Tajna novog Fejsbukovog ogranka je u tome što omogućava svojim korisnicima da sa prijateljima i drugim ljudima razmenjuju fotografije koje su snimili mobilnim telefonima.

Kevin Sistrom nije bio nepoznat Marku Zakerbergu. On je studentu Univerziteta Stanford pre osam godina ponudio posao, ali ga je Sistrom odbio i nastavio studije. Danas kaže da se pomalo kaje zbog te odluke.

Neko vreme je radio u Guglovom imejl servisu Gmail, učestvovao je u pokretanju sajta iz kojeg se razvio Tviter, nakon čega je stvorio aplikaciju Burbn, kako bi delio fotografije s prijateljima.

Ubrzo nakon toga je upoznao Majka Krigera, budućeg suosnivača Instagrama, koji je tada bio oduševljeni korisnik Sistromove aplikacije. Petnaest meseci kasnije, pre godinu dana, osnovali su Instagram.

Ubrzo nakon objavljivanja vesti o prodaji aplikacije, generalni direktor Sistrom napisao je na sajtu kompanije: „Van sebe smo od sreće!” To slobodno mogu i da budu, jer će im Mark Zakerberg isplatiti milijardu dolara u gotovini i akcijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: