Iran daje 10 odsto kamate strancima

Centralna banka Irana garantovaće stranim investitorima povraćaj kapitala uz kamatu od 10 odsto, izjavio je guverner Mahmud Bahmani.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2010.

08:21

Default images

Sankcije Ujedinjenih nacija protiv Irana sprečile su ili obeshrabrile kompanije iz brojnih zemalja, a naročito SAD i Evrope, da investiraju u Iran.

Bahmani je, kako su preneli iranski mediji, rekao da je nova politika Teherana namenjene privlačenju investicija u vreme ekonomske krize u mnogim delovima sveta.

"Iran će platiti zagarantovanih 10 procenata interesa na strane investicije... Centralna banka i ministarstvo ekonomije će garantovati povraćaj kapitala i dobiti", rekao je Bahmani.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija je usvojio četvrtu rundu sankcija protiv Irana, čiji je cilj odustajanje Teherana od razvoja nuklearnog programa. Zapad se plaši da bi taj program mogao rezultirati proizvodnjom nuklearnog oružja, dok Teheran trvrdi da je on namenjen isključivo proizvodnji električne energije.

Predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad izjavio je da su sankcije samo "dosadne muve", dok neki ekonomisti tvrde da one i te kako ugrožavaju iransku ekonomiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: