I posle decenije akva-park samo san: Niko neće ni za džabe

Licitacija za ustupanje niškog zemljišta firmi koja bi gradila akva-park u Nišu propala je, jer nije bilo zainteresovanih investitora.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2018.

12:56

I posle decenije akva-park samo san: Niko neće ni za džabe
Foto: Thinkstock

Tako gradnja akva-parka u Nišu i posle čitave decenije od prvobitnih planova da se ovo uradi i dalje ostaje samo san, uprkos odluci da se čak i zemljište ustupi besplatno investitoru koji bi napravio određene sadržaje, uložio pare i uposlio određeni broj ljudi.

"Nije bilo ponuda, nijedna nije bila“, rečeno je iz Sekretarijata na čiju adresu je trebalo da stignu ponude investitora, pišu Južne vesti.

Iako je pre dve godine potpisan memorandum o razumevanju sa crnogorskom firmom Aquaterra solutions, na osnovu koga je urađen elaborat i određeni su uslovi za otuđenje zemljišta u blizini Niške Banje za gradnju vodenog parka, ova firma nije poslala svoju ponudu.

Na poziv se nije javila ni firma Italnis, sa kojom je grad već imao ugovor o izgradnji ovog sadržaja na Loznom kalemu, ali je raskinut zbog nepoštovanja obaveza. Iako je Italnis sredinom prošle godine najavio da je ponovo zainteresovan, i to ozbiljnije nego prvi put, ni od ove firme ništa nije stiglo.

Načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) Milan Ranđelović ranije je rekao da postoji mogućnost da grad odustane od ove ideje ukoliko ne bude zainteresovanih investitora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: