BG: Građani pravo "u rupu", bolje ograditi

Radovi na gasovodu u Zemunu "otvorili" su nekoliko rupa u ovom delu Beograda.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 08.09.2017.

12:18

BG: Građani pravo
Foto: Thinkstock, ilustracija

Raskopani asfalt iz kog vire cevi i nagomilani šut tik do otvora, slika su koju zatiču žitelji poslednjih nekoliko dana. I dok neki imaju razumevanja za ove prizore, drugi negoduju i plaše se za bezbednost, budući da je "radni prostor" jedva obezbeđen!

Od Gornjogradske ulice do raskrsnice sa Prvomajskom, dve iskopine čekaju zapušavanje. Toliko rupa otvoreno je tačno na uglu ove dve saobraćajnice - jedna preko puta druge. Identičnih su veličina, a crne cevi iz njih stidljivo izviruju, kao znak da je ozbiljan posao u toku. Ipak, angažovanih radnika "Srbijagasa" već posle podneva ni na vidiku, ali građani tvrde da su ih videli tog jutra, pišu Večernje novosti.

"Radnici su tu već nekoliko dana", kaže nam radnica frizerskog salona iz kog mušterije "upadaju" pravo u rupu.

"Da ne vidim da rade bila bih ogorčena, a ovako ne mogu ništa da kažem. Ljudi obavljaju svoj posao", dodaje ona.

Većina, ipak, ne opravdava zauzimanje asfalta bez adekvatne "signalizacije". Iako žuta traka oko rupa postoji, mnogi smatraju da je za ovu vrstu posla neophodna bolja ograđenost.

Inače, kako nam svedoče Zemunci, skoro sve ulice na teritoriji ove opštine u većoj ili manjoj meri su raskopane, tako da slike gasovodnih iskopina nisu jedinstveni primerak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: