"Dosta vredno, a iz Goše odneto kao staro gvožđe"

Protest koji su radnici šinskih vozila iz Smederevske Palanke održali ispred Vlade Srbije nije bio politički već radnički i socijalni skup.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

15:41

Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

To je istakao predsednik štrajkačkog odbora Goše, Milan Vujičić.

Vujičić je za agenciju Beta rekao da je on tokom jučerašnjeg protesta u Beogradu više puta ponovio da to nije politički skup, ali da, kako je rekao "niko nije imao volje da ga sasluša".

"Zamolio sam sve da ne zloupotrebljavaju skup u političke svrhe, jer je to samo radnički i socijalni skup", kazao je Vujičić povodom današnjeg saopštenja Ministarstva privrede koje je ocenila da je protest radnika Goše ispred Vlade Srbije bio politički skup i da su predstavnici zaposlenih u toj fabrici odbili razgovore koji bi doveli do rešavanja problema.

Vujičić je istakao da nije mogao da kontroliše ko će pisustvovati protestu radnika Goše u Beogradu.

Govoreći o stanju u kojem su zatekli fabriku kada su se vratili sa protesta jer su izvršitelji plenili imovinu na osnovu presuda radnika koji su sudski tražili naplatu zaostalih zarada, Vujičić je rekao da je odneto mnogo opreme.

"Otvorili su i magacin i uzeli mnoga postolja koja su dosta vredna, a odneli su ih kao staro gvožđe", rekao je Vujičić.

Dodao je da su policiji i izvršiteljima pomagali radnici susedne fabrike Goša FOM da svojim viljuškarima prenesu opremu.

On je najavio da će radnici Goše sutra održati protest ispred zgrade opštinske uprave u Smederevskoj Palanci, a da su spremni da posle 1. septembra ponovo dođu u Beograd ako do tada ne bude nađeno rešenje za njihove probleme.

Zaposleni u Goši su u generalnom štrajku od 28. marta ove godine zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je fabriku početkom marta ove godine prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

9 h

Podeli: