Koliko nas košta ruski helikopter?

Ruski helikopter koji pomaže srpskim vlastima u gašenju požara stigao je u Srbiju na osnovu odluke Vlade Srbije o traženju pomoći u oblasti zaštite i spasavanja

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.08.2017.

13:05

Koliko nas košta ruski helikopter?
Foto: Youtube, screenshot

Kako se navodi u odluci vlade od 20. jula ove godine, objavljenoj na Tviteru, poziv Vladi Rusije upućen je za angažovanje ruskog vazduhoplova, u periodu od 15. jula do 31. avgusta, koji bi bio stacioniran na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu.

U odluci se navodi da će sredstva potrebna za realizaciju ove odluke biti opredeljena iz tekuće budžetske rezerve u iznosu od osam miliona dinara.

Takođe se dodaje da će iznos naknade troškova u slučaju angažovanja helikoptera Mi-8 na zaštiti i spasavanju biti opredeljen u zavisnosti od vrste angažovanja na osnovu posebnog akta vlade.

Helikopter Mi-8 ruskog Ministarstva za vanredne situacije sleteo je u sredu uveče na niški aerodrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grad propada

Američki novinar Džulijan Ralf je 1890. godine otputovao iz Njujorka u Birmingem, tadašnji industrijski centar u centralnom delu Engleske. Nazvao ga je gradom kojim se najbolje upravlja na svetu.

8:04

3.5.2024.

1 d

Podeli: