Srbija

Ponedeljak, 29.05.2017.

14:17

Za Vučićeve vlade otišlo skoro 40.000 ljudi

Vlada sa Aleksandrom Vučićem na čelu je u poslednje tri godine napravila makroekonomsku stabilnost i fiskalnu konsolidaciju, istakla je ministarka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug

Za Vučićeve vlade otišlo skoro 40.000 ljudi
Foto: Tanjug, arhiva

Ministarka državne uprave Ana Brnabić izjavila je da je poslednja sednica vlade sa premijerom Aleksandrom Vučićem za nju bila dosta emotivna.

Ona je dodala da je premijer, pored velikih uspeha koje je doneo vladi, uvek iznenadi pozitivnim stvarima koje ne očekujete.

"Ovo je za mene bila dosta emotivna sednica, ja sam došla iz privatnog sektora pre devet meseci na poziv Vučića da bih bila u njegovom timu, realno sam došla u Vladu Srbije da bih radila sa njim i da bih bila član njegovog tima. Jer, mislim da je u vladu uneo snagu, da donosi nepopularne, ali neophodne odluke, da zahvaljujući tome imamo fantastične uspehe koliko god neko kritikovao rad vlade", rekla je Brnabićeva.

Ona je u razgovoru sa novinarima posle sednice podsetila da je Srbija bila tri meseca, po prognozama Svetske banke, do bankrota, a da je nakon toga vlada sa Vučićem na čelu u poslednje tri godine napravila makroekonomsku stabilnost i fiskalnu konsolidaciju te da je smanjena državna upravu za oko 38.000 ljudi.

"Zahvaljujući tome napravljene su uštede u budžetu od više od 100 miliona evra i to je bio tim u kome sam ja želela da budem. Svakako ostajem u tom timu zato što osećam da to dugujem njemu, mislim da vlada treba da ostane stabilna i efikasna. Smatram da će biti fantastična saradnja sa predsednikom Republike i tome se radujem i to samo može dodatno da učvrsti stabilnost Srbije, njenu političku jačinu", navela je Brnabićeva.

Ona ističe da su veliki izazovi pred vladom i da ono što je urađeno treba da bude održivo.

"Moramo da se posvetimo i regionalnoj stabilnosti, u čemu će mislim biti velika uloga predsednika Republike. Imali smo dobre konačne smernice od premijera, ali izazovan je put pred nama", kazala je ministarka.

Na pitanje da li bi bila na čelu vlade, Brnabićeva kaže - "Ajde danas da ostanemo na tome da ću ostati deo tima zato što to dugujem čoveku koji me je doveo u taj tim i kome i kao predsedniku treba podrška".

Na pitanje koja je to glavna karakteristika Vučića koju posebno ceni i koju je preneo na rad vlade, ona je rekla da su je veoma iznenadili današnji pokloni.

"Mislim da je to osnovna karakteristika, iznenadi vas sa stvarima koje ne očekujete. Mislite da je za njega ovo samo posao... Ovo što je danas dao poklone svim ministrima u vladi i što je za svakog ministra izabrao posebnu knjigu i napisao sam posvetu - najviše govori o tome kakav je on premijer bio", naglasila je Brnabić.

Kako kaže Brnabićeva, za Vučića je ovo bilo više od posla, pošto je tim vlade posmatrao kao svoj tim.

Takođe, bilo je jako puno kritika, uvek konstruktuvnih i uvek je od ministara očekivao da ovo ne bude samo posao nego da bude životni poziv, to jest da tokom svog mandata date sve od sebe i imate rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

10 h

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

5 h

Podeli: