BG: Sa jednog na drugi kraj grada za 10 min

Nedostajuća karika Unutrašnjeg magistralnog poluprstena, odnosno deonica od Tošinog bunara do Ulice Đorđa Stanojevića, biće završena u junu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 07.05.2017.

09:08

BG: Sa jednog na drugi kraj grada za 10 min
Foto: Thinkstock

Putari trenutno asfaltiraju trotoare, a radi se i manji deo, dužine od oko 100 metara, kod Tošinog bunara. Saobraćajnica će posle dobijanja upotrebne dozvole biti otvorena za saobraćaj, a, kako nadležni tvrde, Novobeograđani bi onda odatle do Požeške ulice trebalo da putuju manje od deset minuta, pišu Večernje novosti.

Radnici sada rade na više lokacija duž deonice severnog pristupa Mostu na Adi. Na izgrađenoj konstrukciji dugoj 920 metara, kojom se prelazi preko Ulice Đorđa Stanojevića, u toku je montaža odbojne ograde i izrada venaca. Putari su uposleni i na izradi pešačkih staza i hidroizolaciji, posle čega sledi asfaltiranje konstrukcije.

“Na preostalom delu trase, dugom 1.440 metara, završeni su radovi na delu do raskrsnice sa Omladinskih brigada”, navode iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

“Saobraćajne trake su asfaltirane, a u toku je izlivanje asfalta na trotoarima. Završena je i izgradnja raskrsnice sa Ulicom omladinskih brigada, a na delu trase do Tošinog bunara, duge oko 100 metara, preostalo je da se postave instalacije i ivičnjaci. Za dve nedelje i ovi pristupni putevi bi trebalo da budu asfaltirani”, dodaju oni.

Direkcija je već ugovorila i tehnički pregled deonice. Tako će saobraćajnica posle ispitivanja konstrukcija biti spremna za pribavljanje upotrebne dozvole i otvaranje za saobraćaj.

Radovi na izgradnji ulice počeli su u aprilu prošle godine, a rok za završetak radova bio je maj ove godine. Ipak, izvođaču radova je trebalo vremena da ukloni stare betonske rezervoare i podrume koji su otkriveni po iskopu zemlje. Zato je rok za završetak saobraćajnice vredne 13,5 miliona evra pomeren za jun.

Duž trase saobraćajnice postavljeno je 1.376 metara vodovoda, 3.250 metara kišne kanalizacije i 12.735 metara kablovske kanalizacije za potrebe telekomunikacionih instalacija. Osim objekata pronađenih na trasi deonice, radnicima je bilo potrebno i dosta vremena da raščiste deo piste Starog aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: