Mora da poskupi - cena vrtića skače za trećinu

Gradsko veće u Nišu odobrilo je povećenje ekonomske cene boravka dece u vrtićima, na predlog Predškolske ustanove "Pčelica".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

09:58

Mora da poskupi - cena vrtića skače za trećinu
Foto: Thinkstock

To za roditelje dece starosti do pet i po godina znači za skoro 1.000 dinara veći račun, dok će roditelji predškolaca morati da plaćaju 1.300 dinara više.

Više cene boravka dece u vrtićima, kako je rečeno na sednici Gradskog veća, stupiće na snagu nakon što Skupština grada usvoji odluku o poskupljenju.

"Celodnevni boravak dece koja nisu obuhvaćena predškolskim programom koštao je roditelje 3.105 dinara, a ubuduće će plaćati 4.028 dinara", izjavila je predstavnica gradskog sekretarijata za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu Marina Kostić.

Ona je rekla i da je "celodnevni boravak predškolaca koštao 2.432 dinara, a sada će rodtelji plaćati 3.743 dinara".

Kostić je podsetila da roditelji plaćaju 20 odsto ekonomske cene, dok preostalih 80 odsto plaća grad.

"Ekonomska cena boravka dece u vrtićima povećava se sa 15.526 dinara na 20.140 dinara, a ekonomska cena boravka predškolaca povećava se sa 12.160 dinara na 18.712 dinara", kazala je ona.

Direktor "Pčelice" Zoran Jonić podsetio je da ekonomska cena boravka dece u vrtićima nije menjanja od februara 2013. godine.

"Ekonomski parametri pokazuju da ta cena treba da bude promenjena", rekao je Jonić.

Jonić je kazao da "Pčelica" trenutno duguje dobavljačima 46 miliona dinara, a povećanje ekonomske cene omogućiće će joj poslovanje na pozitivnoj nuli.

Predškolska ustanova "Pčelica" u svojim obdaništima ima skoro 5.800 dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: