Srbija mami još više Bugara

Turistička organizacija Srbije učestvovaće na sajmu turizma Holiday&Spa Expo koji se održava do 17. februara u Sofiji, saopštila je ta organizacija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.02.2017.

14:44

Srbija mami još više Bugara
Foto: Thinkstock

Bugarska je poslednjih godina među vodećim inostranim tržištima po broju dolazaka turista, a prema statističkim podacima Srbiju je u protekloj godini posetilo oko 90.000 turista iz te države, što je povećanje od 24 odsto u odnosu na 2015. godinu.

Na ceremoniji otvaranja sajma učestvovaće orkestar Bojana Ristića, pobednika Sabora trubača "Guča 2016", a drugog dana sajma na štandu TOS-a posebnu prezentaciju za predstavnike bugarskih medija imaće Turistička organizacija Dragačeva, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, oni će predstaviti manifestaciju Sabor trubača u Guči, uz muziku Bojana Ristića, i gastronomske specijalitete iz Srbije.

Na sajmu turizma u Sofiji nastupiće i „Moravski konaci", kao dobitnici Turističkog cveta 2016. godine.

Tokom sajma biće predstavljeno više turističkih proizvoda Srbije, pre svega kratki vikend odmori, manastiri Srbije, aktivni odmor, Dunav, gastronomija, kao i manifestacije koje se održavaju u našoj zemlji.

U saopštnju se ističe da će posetiocima biti predstavljena posebna publikacija na bugarskom jeziku "52 vikenda u Srbiji", kao i brošure „52 ukusa Srbije", "Srbija - Život u ritmu srca", "Reke i jezera Srbije", "Banje Srbije".

Na sajmu će 20 predstavnika turističke privrede Srbije predstaviti turističke potencijale na tržištu Bugarske, a među njima su turistička organizacija Vojvodine, Beograda, Pirota, Sokobanje, Kruševca, Knjaževca, Bele Palanke, Dragačeva, Zlatibora, Babušnice, Majdanpeka, Kragujevca, Niša i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

9 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: