"Nemci u Srbiju veruju, još će ulagati"

Nemačke kompanije imaju poverenje u Srbiju kao investicionu destinaciju i planiraju i dalje da ulažu u našu zemlju, izjavio je ambasador Nemačke Aksel Ditman.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2017.

14:44

Foto: Tanjug

Ditman je poručio da će Nemačka nastaviti da podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji.

On je, nakon otvaranja novog pogona nemačke kompanije IGB Automotiv Komp u Inđiji, rekao da je impresioniran brzinom gradnje tog pogona, s obzirom da je pre samo osam meseci postavljen kamen temeljac.

"Ovo je, ustvari, proširenje pogona i snažan znak da nemačke kompanije održivo investiraju u Srbiju", rekao je Ditman.

Nemački ambasador je podsetio da je ta kompanija, koja se bavi proizvodnjom grejača za automobilska sedišta, posluje u Srbiji od 2007. godine, da je do sada uložila 16 miliona evra i da ima više od 2.000 zaposlenih.

Ditman je rekao da je ekonomska razmena između Srbije i Nemačke sve intenzivnija, da veliki broj nemačkih kompanija posluje u Srbiji, a da će njihov broj biti povećan u narednom periodu.

On je pohvalio Srbiju na sprovođenju reformi, ističući da treba da nastavi intenzivan razvoj tržišne ekonomije, da nastavi reforme u smislu vladavine prava i poglavlja 23, kako bi se obezbedio stabilan okvir za inestitore.

Takođe, dodao je i da treba raditi na modernizaciji obrazovanja, u smislu uvođenja dualnog obrazovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: