Kravčenko: NIS ulaže još 28 mlrd RSD u Srbiju

Vrednost investicija NIS za narednu godinu procenjuje se na više od 28 milijardi dinara, što je kao i u 2016, izjavio je generalni direktor NIS Kiril Kravčenko.

Srbija

Izvor: Politika, Tanjug

Subota, 31.12.2016.

09:27

Kravčenko: NIS ulaže još 28 mlrd RSD u Srbiju
Foto: NIS, arhiva

U intervjuu za novogodišnje izdanje "Politike", Kravčenko kaže da će sa investicijama biti nastavljeno i 2018. i 2019. kada NIS planira da uloži još oko 80 milijardi dinara.

On navodi da je najbitnije da NIS nastavi sa realizacijom ključnih projekata, a jedan od njih je duboka prerada u Rafineriji nafte Pančevo.

"U taj projekat će u naredne dve, tri godine biti uloženo 300 miliona evra i očekuje se da počne da radi 2019. godine", kaže Kravčenko.

On dodaje i da će u naredne tri godine biti rekonstruisano i izgrađeno više od 50 benzinskih pumpi u Srbiji i regionu.

"U naredne tri godine planiramo povećanje rezervi nafte i gasa u proseku oko tri odsto godišnje", izjavio je.

Upitan koliko je NIS kreditno zadužen, Kravčenko navodi da je ukupan dug na kraju novembra ove godine iznosio oko 670 miliona dolara i dodaje da je to dobro stanje.

Generalni direktor NIS kaže i da ta kompanija i dalje "puni" gotovo 15 odsto budžeta Srbije, a da očekuje da na kraju godine efekat mera za povećanje efikasnosti u NIS-u bude veći od 8,5 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

13 h

Podeli: