Vranje daje poslednju šansu za Slobodnu zonu

Skupština Vranja odlučila je da za podsticanje Slobodne zone tog grada izdvoji 11,4 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2016.

18:54

Vranje daje poslednju šansu za Slobodnu zonu
Foto: Thinkstock

Na ovaj način je tom preduzeću data poslednja šansa da opstane, iako nema sopstvenih prihoda.

Direktor Slobodne zone Vranje Miroslav Mladenović rekao je u obraćanju odbornicima Skupštine da je 11,4 miliona dinara dato Slobodnoj zoni kroz subvencije."To je poslednja šansa Slobodnoj zoni da pronađe investitora koji će postati njen korisnik", rekao je Mladenović.

Sloboda zona, prema njegovim rečima, nema prihoda jer još nema nijednog korisnika, i jedina je od 14 slobodnih zona u Srbiji koja je u takvom stanju.

"Bilo je pregovora da kompanija Geoks bude prvi korisnik, ali oni su ipak odlučili da rade van režima Slobodne zone", kazao je Mladenović.

On je naveo da se trenutno pregovara sa još jednom italijanskom firmom Top sofa, koja će možda do kraja godine otvoriti svoj pogon na prostoru Slobodne zone u Vranju.

Privredno društvo Slobodna zona Vranje jedini je preostali budžetski korisnik grada Vranja, koji će tu pomoć dobiti kroz subvencije. Prema Zakonu o budžetskom sistemu, na prethodnoj sednici Skupštine grada je doneta odluka o likvidaciji dva jedina javna preduzeća koja su bila na teretu budžeta – Skijališta "Besna Kobila" i Direkcije za izgradnju i razvoj grada Vranja

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: