Vučić: 10 mil € za "pravljenje" najboljih u IT

Poseban je razlog zbog kojeg je Vlada 100 dana rada obeležila u Naučno-tehnološkom parku "Zvezdara", rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 19.11.2016.

13:55

Vučić: 10 mil € za
(Foto: Thinkstock.com)

Naveo je da je ponosan na njihova postignuća, te da će država uložiti najmanje 10 miliona evra u startapove, biznis inkubator i naučno-tehnološke parkove, pre svega u Novom Sadu i Nišu.

"Tamo imamo dobru podlogu za 'pravljenje' najboljih inženjera", rekao je premijer.

Naveo je da u naučno-tehnološke parkove tek nameravamo da ulažemo, te podsetio da su pre tri godine u ovom na Zvezdari zgrade bile gotovo prazne.

"Sada imamo 46 plus 39 firmi koje rade i donose profit i Srbiji plaćaju ogroman porez. Ponosan sam na njih i spremni smo da izgradimo i ostalih osam zgrada, ali i da uložimo još najmanje 10 miliona evra startapove, biznis inkubator i naučcno-tehološke parkove u drugim gradovima", rekao je Vučić.

Zahvalio je ljudima koji rade u firmama na Zvezdari i obećao rešavanje problema pete zgrade, te da će biti izgrađen i nove.

"Suštinski najveći je posao napravljen u poslednjih godinu dana, Srbija se okreće modernim tehnologijama i želi da bude deo modernog sveta", poručio je Vučić,.

Za to, dodao je, imamo potencijale, a zatim zavalio svim kojim a su verovali u ovu vladu.

"U budućnosti će rezultati biti još bolji i ljudi će lakse osećati svaki napredak životnog standarda", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: