Tačno u podne: Vučić i direktor Hestila

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor kineske kompanije "Hestil Srbija" (Hesteel Serbia Iron & Steel) Sihai Song sastaće se u podne u Vladi Srbije

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 25.10.2016.

10:01

Tačno u podne: Vučić i direktor Hestila
(Vuèiæ i Ðinping u poseti Smederevu, Foto: Tanjug)

Kako je saopštio vladin Biro za saradnju s medijima, nakon sastanka, kome će prisustvovati i ambasador Kine Li Mančang, medijima će biti prosleđeno saopštenje.

Kompanija Hestil Srbija je od 1. jula vlasnik Železare Smederevo.

Nedugo zatim se saznalo da je Evropska komisija nekoliko dana nakon što je kineski Hestil zvanično preuzeo smederevsku Železaru, pokrenula istragu protiv Srbije zbog damping cena čelika, što je prvi objavio B92.net.

Vlada Srbije je ubrzo nakon toga saopštila da će u potpunosti sarađivati sa EK u vezi sa istragom i da očekuje da uskoro dobije potpunu dokumentaciju, s preciznim informacijama na osnovu kojih će pripremiti odgovor.

Iz vlade su naveli i uverenje da proizvođači iz Srbije nisu prekršili pravila anti-dampinga, kao i da će i Evropska komisija prihvatiti te argumente.

Mediji su potom objavili da su se zbog istrage Evropske komisije pojavili i prvi problemi između srpskih vlasti i čelnika Hestila, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

15 h

Podeli: