Mladi pokreću svoja preduzeća u 14 opština

Dvadeset dvoje mladih iz 14 opština sa jugoistoka i jugozapada Srbije pokrenuće svoja preduzeća uz podršku Evropske unije i Vlada Švajcarske.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.08.2016.

12:02

Mladi pokreću svoja preduzeća u 14 opština
Foto: Thinkstock

EU i Vlada Švajcarske opredelile su 183.307 evra za podsticanje preduzetništva među mladima, saopšteno je iz Evropskog progresa.

Kako je navedeno, novac je opredeljen preko razvojnog programa Evropski progres, a mladi preduzetnici i preduzetnice koji, izmedju ostalih delatnosti, planiraju da se bave informacionim tehnologijama i dizajnom, proizvodnjom odeće, preradom i konzervisanjem voća i povrća, dobiće opremu kako bi otpočeli poslovanje.

Opštine obuhvaćene programom su Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin, kao i Prokuplje, Blace, Žitoradja, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medvedja, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: