Liftovi ne rade a plaćeni milion EUR

Most na Adi ni četiri godine nakon otvaranja nije dobio upotrebnu dozvolu, a to je i razlog zašto liftovi za bicikliste i dalje ne funkcionišu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2016.

10:34

Liftovi ne rade a plaćeni milion EUR
Foto: Thinkstock

U sprave, koje do sada nisu prevezle nijednog dvotočkaša, uloženo je više od 956.000 evra.

Biciklisti, naviknuti na natpis "van upotrebe", odavno su prestali da se nadaju da će u skorije vreme trasu od Sajma do Novog Beograda skratiti, pišu Večernje novosti. Liftovi u podnožju Radničke petlje, kraj restorana "Stenka", zabravljeni su i van upotrebe, kao i oni sa suprotne strane. Zato ljubitelji lakih dvotočkaša moraju da kruže, obilaze oko pristupnica.

“Puštanje u funkciju liftova na Mostu na Adi uslovljeno je izdavanjem upotrebne dozvole za kompletan objekat, uključujući i liftove”, navode iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

“Direkcija je nadležnom ministarstvu podnela zahtev za izdavanje upotrebne dozvole za izgradnju mosta preko Save na poziciji donjeg špica Ade Ciganlije u Beogradu. Po izdavanju dozvole, objekat će biti predat gradskoj upravi, koja će odrediti način korišćenja liftova”, navode.

Postupak javne nabavke za dodatno servisiranje biciklističko-putičkih liftova završen je pre nekoliko meseci, kao i stručni nalaz o njihovoj ispravnosti. To je bilo neophodno da bi se dobila protivpožarna saglasnost i podneo zahtev za upotrebnu dozvolu.

Ujedno, razlog zašto ceo Most na Adi nema kompletnu dokumentaciju je taj što projekat, čiji je most deo, nije gotov. To znači da može da prođe i čitava decenija dok liftovi ne prorade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: