"Saradnja Vučića i bin Zajeda za nove fabrike"

Vođa delegacije Saveta poslovnih žena iz Dubaija Raža al Gurg izjavila je da će preduzetnice ojačati privrednu saradnju Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 25.05.2016.

12:57

Foto: Tanjug

"Došle smo da ispitamo novo polazište za saradnju između dve nacije koje će uključiti preduzetnice", rekla je Al Gurg, po Forbsovoj listi jedna od najuticajnijih žena na Bliskom istoku, na otvaranju poslovnog foruma Srbija-UAE u Palati Srbija.

Ona je istakla da dve zemlje imaju veoma bliske ekonomske i političke veze, brojne sporazume i investicije i kao primer uspešne saradnje izvojila strateško partnerstvo Etihada i Er Srbije.

Al Gurg je dodala da postoji saradnja i u oblasti poljoprivrede, odrbrane, zdravstva i drugim.

Ona je rekla da je ona postala lider u oblasti porodičnog biznisa u UAE i da joj je u poslovnom uspehu puno pomogao otac.

"Otac mi je rekao da uvek budem strpljiva i da sagledam druga mišljenja pre nego što donesem neku odluku. Ako ne obraćate pažnju na stvari koje pogrešno raditi ne možete da napredujete", istakla je Al Gurg dodajući da je otac i dalje njen glavni mentor.

Ona je zahvalila ocu što ju je uvek ohrabrivao da bude najbolja što može.

Raža al Gurg je naglasila da Srbija i UAE rade na unapređenju položaja žena u poslovnom svetu i nude im mogućnost da se ostvare.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da prva poseta Srbiji predstavnica Saveta poslovnih žena iz Dubaija predstavlja novo poglavlje u saradnji dve zemlje u mnogim oblastima.

Otvarajući poslovni forum Srbija - Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) u Beogradu, Mihajlović je navela da ta saradnja može da bude ostvarena u oblasti zdravstva, obrazovanja, poljoprivrede, turizma, infrastrukture i banjskih lečilišta.
Foto: Tanjug
"Zajedno gradimo jedan od najvećih infrastrukturnih objekata na ovim prostorima, a to je Beograd na vodi, i verujem da još puno naših kompanija može da radi na projektima sa Emiratima", rekla je Mihajlovićeva i dodala da se nada da je današnji dan samo početak budućeg uspešnog rada.

"Srbiju zovu raskrsnicom svetova između istoka i zapada, što je nekada pravilo probleme, ali danas ta pozicija predstavlja pogodno tle za investicije", rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je ocenila da Srbija i UAE imaju dobre odnose, uključujući i saradnju premijera Aleksandra Vučića i šeika Muhameda bin Zajeda i da će saradnja doprineti privrednom rastu Srbije kroz otvaranje novih fabrika.

Predstavnice poslovne zajednice UAE navele su da su zainteresovane za uspostavljenje kontakata sa srpskim kompanijama, posebno u oblasti izrade nameštaja, tekstila, mode i umetnosti, hotelijerstva, zdravstvenog i banjskog turizma, IT sektora i nekretnina.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ocenio da Srbija ni sa jednom zemljom nije tako naglo intenzivirala saradnju kao sa UAE i dodao da su Emirati peta zemlja na listi najvećih stranih investitora u Srbiju.

Žene će sigurno doprineti unapredjenju poslovne saradje sa Emiratima, naglasio je Čadež.

Realizuiju se, kako kaže, strateški važne investicije, na primer, strateško partnerstvo Etihada i Er Srbije, Igl Hils je započeo projekat Beograd na vodi vredan 3,5 milijardi evra.

U Srbiju su stigle i investicije Al Dahre u oblasti poljoprivrede, dodao je Čadež i naglasio da PKS podržava sve te investicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: