"Neka plate ili plenim kod predsednika suda"

Država nije izmirila dug od 214.500 dinara zbog kojeg je advokat Stanimir Đurić iz Niša sa izvršiteljima zaplenio računare dvojici sudija Osnovnog suda u Nišu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

14:44

Foto: Thinkstock

Đurić je agenciji Beta rekao da dug nije izmiren iako je iz Visokog saveta sudstva u međuvremenu stiglo obećanje da će novac biti uplaćen.

"Ukoliko novac ne stigne do petka, toga dana ću sa izvršiteljima uraditi procenu vrednosti zaplenjenih računara i biće raspisana njihova javna prodaja. Ukoliko novac stigne, računari će biti vraćeni sudu", rekao je Đurić.

Dvojici sudija izvršnog odeljenja Osnovnog suda u Nišu zaplenjeni su računari zbog duga prema Draganu Saviću iz Kuršumlije.

Savić je oslobođen optužbe u krivičnom postupku koji se pred niškim sudom vodio protiv njega, a u kojem ga je zastupao advokat Đurić.

Nesvakidašnja plenidba usledila je pošto je Đurić bio revoltiran potezom dvoje sudija da se oglase nenadležnim u slučajevima isplata naknada građanima koji su oslobođeni pred sudom.

U ime devet klijenata, koji su oslobođeni krivice, Đurić već mesecima potražuje 1,2 miliona dinara od Republike Srbije, kao i 100.000 na ime dve obavezne odbrane.

On je rešen da, ukoliko ne može da naplati dugove, sa izvršiteljima ponovo pokuca na vrata sada.

"Ukoliko je potrebno popisaću stvari iz kancelarije predsednika suda", najavio je Đurić.

Plenidba računara Osnovnog suda nije jedina plenidba državne imovine u Nišu.

Niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć izvršitelji su popisali tri automobila, koja će biti prodata na licitaciji ukoliko ova ustanova ne izmiri 1,2 miliona dinara na ime poreskog duga državi, potvrdeno je juče u toj ustanovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

14 h

Podeli: