Srbija

Nedelja, 01.05.2016.

11:16

Maj 2016. u Srbiji: Nezaposlenost gorući problem

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da je nezaposlenost najveći problem i to što tržište rada nije balansirano.

Izvor: Tanjug

Maj 2016. u Srbiji: Nezaposlenost gorući problem
(Foto: Thinkstock.com)

Vulin je, povodom praznika rada 1. maja, rekao da su tri glavna cilja ministarstva koje vodi - smanjenje nezaposlenosti, ukidanje rada na crno i povećanje bezbednosti i zaštite na radu.

On je rekao da je u prva tri meseca ove godine oko 4.000 ljudi prevedeno iz crne zone u legalan sistem rada, a da je prošle godine to bilo više od 12.000 ljudi.

"Očekujem da ćemo ove godine imati još boilje rezultate, iako je prošla godina bila najbolja godina od kada inspekcija rada postoji i i od kada se bori protiv rada na crno", rekao je Vulin Tanjugu.

U borbi protiv rada na crno, kako kaže, mnogo je pomogao Zakon o radu jer su po prvi put pojačana ovlašćenja inspekcije rada, tako da je povećana njena efikasnost.

"Inspekcija rada mogla je da bude mnogo efikasnija nego što je do sada bila, to je jedan od pozitivnih efekata Zakona o radu", zaključio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

3 h

Podeli: