"Stepa" bez upotrebne dozvole, slede penali

Moderno rekonstruisana saobraćajnica na Voždovcu još nije dobila upotrebnu dozvolu. Veštaci danas na terenu, odluka "teška" 228 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.01.2016.

18:53

Foto: B92, arhiva

Grad Beograd mogao bi da naplati čak 228 miliona dinara od preduzeća "Ratko Mitrović", koje je kao izvođač radova rekonstruisalo Ulicu vojvode Stepe, ako se utvrdi da u predviđenom roku od šest meseci nisu ispravljene sve uočene mane i nepravilnosti.

Zakonom propisani probni rad ističe - za dva dana. Da bi saobraćajnica dobila upotrebnu dozvolu od Sekretarijata za urbanizam, izvođač radova mora da dobije pozitivan izveštaj tehničkog pregleda koji će uraditi Gradski zavod za veštačenje.

Veštaci izlaze danas na teren, a prema pisanju Večernjih novosti, još nije ispravljeno desetak nepravilnosti. U četvrtak je u Sekretarijatu za saobraćaj održana prezentacija, jer izvođači tek treba da puste u rad adaptibilno upravljanje saobraćajanom signalizacijom.

Uočeni su i nedostaci na vertikalnoj signalizaciji. Naime, do 31. januara potrebno je da se poprave 34 oštećena saobraćajna znaka. Izvođači radova u obavezi su da dostave deo projekta izvedenog stanja, koji se odnosi na javnu rasvetu.

Za zeleno svetlo nedostaje i zapisnik o nivelaciji terena, potvrda Gradskog saobraćajnog preduzeća da su sve automatske skretnice u funkciji, kao i atesti za kontrolore koji regulišu paljenje svetla na semaforima.

Ukoliko do 31. januara ovaj posao ne bude završen, grad izvođaču, po Zakonu o izvođenju i građenju, probni rad može da produži na još šest meseci. A može i da povuče novac od garancija u iznosu od čak 228 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

14 h

Podeli: