Sredstva neiskorišćena, a ratari i ne traže

Na ratare je apelovano da konkurišu za sredstva koja su dostupna Ministarstvu poljoprivrede, jer će ona ostati neiskorišćena ukoliko ne bude dovoljno zahteva.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2015.

14:13

Default images
Foto: Thinkstock.com

"Poljoprivrednici, takođe, mogu iskoristiti subvencije iz predpristupnih fondova EU, za koje mogu aplicirati projektnim rešenjima, a koja bi mogli da iskoriste za jačanje poljoprivrednih gazdinstva", rekao je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Željko Radošević.

On je istakao da će Srbija ove godine biti svetski lider u izvozu maline ukoliko se ispune sva očekivanja i da ta činjenica obavezuje da se učini sve kako bi to voće ispunilo zahteve kupaca na evropskom tržištu.

Radošević je podsetio da su padavine ove godine napravile ogromne štete u ivanjičkom i ariljskom maligorju, kao i da je bilo poteškoća u funkcionisanju protivgradne zaštite.

"Mali broj poljoprivrednika se opredelio za osiguranje svojih zasada i podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine kako bi iskoristili mere kojima bi smanjili rizike. Čak i u najrazvijenijim zemljama sveta efikasnost protivgradne zaštite se kreće između 35 i 50 posto", naveo je on.

Državni sekretar smatra da čak, iako postoji dovoljan broj raketa u protivgradnim stanicama i strelci na svojim pozicijama, ne postoji stoprocentna zaštita od grada i da se osiguranjem useva i podizanjem protivgradnih mreža smanjuju rizici i omogućava stabilna proizvodnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

9 h

Podeli: