"Pritiskaćemo Staklaru, naučiće da plate"

Ministar energetike Aleksandar Antić rekao je da očekuje da će Srpska fabrika stakla iz Paraćina nastaviti da izmiruje obaveze za struju i gas.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.09.2015.

13:45

Default images
Foto: Tanjug

Kako je naveo, niko ne može da dobija besplatne energente, pa ni ta fabrika.

"Stalno ćemo ih držati pod pritiskom i uvesti u redovno plaćanje", rekao je Antić novinarima posle sastanka sa ministrom energetike Republike Srpske Petrom Đokićem.

On je najavio da će na sastanku Staklare i EPS snabdevanja, koji će uskoro biti održan, biti precizirana dinamika plaćanja duga te fabrike za struju.

Ministar je podsetio da je rukovodstvo te fabrike počelo odgovorno da se ponaša i da je iz sopstvenih prihoda već platilo jedan deo duga za gas.

"Očekujemo da se nastavi i sa izmirenjem obaveza za struju", rekao je Antić i dodao da je država uspela, zahvaljujući svom čvrstom stavu, ali i uz pomoć medija, da se izbori da ta paraćinska fabrika počne da plaća dugove za energente.

"Sa puno optimizma čekam rešenje za Petrohemiju"

Antić je izjavio da sa puno optimizma očekuje rešenje pitanja privatizacije HIP Petrohemije iz Pančeva, kao i preduzeća MSK i Azotara, jer te fabrike, kako je poručio, danas dobro rade.

Antić je u izjavi novinarima u Beogradu istakao da Petrohemija danas ostvaruje pozitivne finansijske rezultate i uredno plaća struju i primarni benzin.

Što se tiče MSK i Azotare, kako je dodao, i tu su postignuta pozitivna rešenja, što je dobar poziv za potencijalne kupce da ulažu u te firme.

Antić je dodao da je za državu bilo važno da ta preduzeća pokrenu i poboljšaju rad, kako bi one mogle uspešno da nađu kupca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: