Kostić: Ponašamo se domaćinski, ubrzavamo

Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić izjavio je da je pozitivna ocena MMF važan pokazatelj koji može da doprinese ubrzanju privrednog rasta Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

19:20

Default images
Foto: Tanjug

Predsednik MK Grupe i Privrednog kluba "Privrednik" ističe da je očigledno da se Vlada Srbije domaćinski ponašala.

Pozitivna ocena MMF-a o rastu ekonomije Srbije važan je pokazatelj da su aktivnosti u javnom sektoru i smanjenje troškova, kao i smanjenje plata i penzija bili ispravna odluka. Politika koju danas vodi Srbija je dobra i pokazuje rezultate. Pozitivna ocena može da doprinese ubrzanju privrednog rasta Srbije i povećanju atraktivnosti naše zemlje", rekao je Kostić Tanjugu.

Kako je naveo, kompanija MK Grupa, ali i druge privatne kompanije, svakodnevno pokušavaju da smanje troškove njihovog poslovanja, podignu produktivnost, i povećaju prihode kako bi obezbedile što bolju poziciju na tržištu i preduzimaju sve aktivnosti u nameri da napredak privrede bude još brži i vidljiviji.

“Jednom rečju - ponašamo se domaćinski. Očigledno je da je Vlada Republike Srbije činila isto u proteklom periodu - domaćinski se ponašala", dodao je Kostić.

On je ukazao i da je MK Grupa od početka podržavala napore Vlade u reformisanju zakona i jačanju primene reformi i pozdravlja odlučnost usmerenu ka konsolidaciji javnih finansija.

"Dobro je što je i MMF video veću disciplinu uplata u državnom sektoru. Nadam se da ćemo nastaviti ovim putem"”, podvukao je Kostić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: