Niška pivara prodata firmi osnovanoj 2. juna

Predsednik Skupštine poverilaca "Niške pivare" Miljan Damnjančević potvrdio je za agenciju Beta da je to preduzeće prodato za 130 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.08.2015.

15:25

Default images
Foto: Freeimages.com

Pivara je prodada firmi "Grupa kapitalni projekti" iz Niša.

Prema njegovim rečima, "Niška pivara" prodata je iz stečaja neposrednom pogodbom i to preduzeću čiji je vlasnik bugarski državljanin.

"Novi vlasnik je o prodaji pregovarao sa stečajnim upravnikom a sa nama, predstavnicima poverioca, razgovarao je o budućnosti pivare. Rekao nam je da je zainteresovan za ponovno pokretanje proizvodnje i za povratak jednog broja radnika na posao", istakao je Damnjančević.

Stečajni upravnik "Niške pivare" Ljubomir Kostić nije želeo da za Betu govori o prodaji tog preduzeća, ali je rekao da će se za koji dana oglasiti saopštenjem.

Informaciju o prodaji za sada još nema ni Privredni sud u Nišu.

Prema evidenciji Agencije za privredne registre, firma "Grupa kapitalni projekti" je aktivno privredno društvo osnovano 2. juna, sa sedištem u Obrenovićevoj ulici u Nišu.

"Niška pivara" je u stečaju od avgusta 2013. godine. Prvi pokušaj njene prodaje bio je održan 11. septembra, sa početnom cenom od 396 miliona dinara. U proteklih 11 meseci bilo je osam neuspelih licitacija, a na poslednjoj je početna cena iznosila 160 miliona dinara.

Pivara je prodata kao proizvodno-poslovna celina sa 22.620 kvadrata poslovnog prostora i 3,65 hektara zemljišt

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

11 h

Podeli: