Nove garaže u centru - 750 parking mesta

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će "Parking servis" sopstvenim sredstvima graditi podzemnu garažu na Studentskom trgu, kapaciteta 750 parking mesta.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

13:17

Default images
Foto: Tanjug

Kako je istakao Vesić raspisana je javna nabavka za projektanta za ovu investiciju vrednu čak deset miliona evra, a očekuje da taj posao bude završen do kraja ove godine kako bi gradnja mogla da počne sledeće.

On je dodao da je raspisana i javna nabavka za projektovanje dodatnih spratova na garaži Obilićev venac, koja je najopterećenija u gradu, sa 220 novih parking mesta, istakao je Vesić.

"Ove dve garaže smanjiće broj nedostajućih parking mesta u Beogradu, koji trenutno iznosi oko pet hiljada. Centar grada polako postaje pešačka zona, a u narednih nekoliko godina planirano je zatvaranje poteza između Zelenog venca, Braće Jugovića, Trga republike i Pariske ulice. Jedna od obaveza grada jeste da zbog toga ljudima omogući dovoljno parking mesta", poručio je Vesić.

Gradski menadžer je najavio i da je izvesno da će se u Beogradu graditi nove garaže putem javno-privatnog partnerstva, a „Parking servis” već ima spremnih šesnaest lokacija. Tako su planirane i garaže ispod Trga republike, s leve strane nakon Brankovog mosta i u Pariskoj ulici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: