Eurobanci u Srbiji skoro dupli profit

Eurobanka Srbija je za prvih šest meseci ove godine imala dobit od 1,5 milijardi dinara, što je za 83 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.07.2015.

14:23

Default images
Foto: Thinkstock

Taj rezultat je posledica nižih troškova kamata i smanjenih rashoda ispravke vrednosti usled stabilizacije nenaplativih kredita i uspešnih napora uloženih u proces naplate kredita, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da Eurobanka ostaje visokolikvidna i dobro kapitalizovana, sa kapitalnom osnovom od 45 milijardi dinara, što je među najvišim u Srbiji. Adekvatnost kapitala, uključujući neraspoređenu dobit, iznosi oko 21 odsto, što je znatno više od minimalnog iznosa od 12 odsto propisanog zakonom.

"Dobri poslovni rezultati jasan su odraz poverenja naših klijenata i još jedna potvrda ispravnosti naše dugoročne strategije u cilju održive profitabilnosti’", izjavio je predsednik Izvršnog odbora Eurobanke Srbija Filipos Karamanolis.

Eurobank posluje u Srbiji od 2003. godine i jedna je od četiri grčke banke koje, kao posebna pravna lica, posluju na tom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: