Vučić s ambasadorom o SISU i FAP-u

Politički odnosi Srbije i Finske su dobri i postoje velike mogućnosti za ekonomsku saradnju, što potvrđuje i interesovanje finskih kompanija za ulaganje ovde.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 07.07.2015.

12:04

Default images
Foto: Tanjug

To je izjavio predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tokom oproštajne posete ambasadora te zemlje u Beogradu Peka Orpana.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za medije, Vučić je Orpanu zahvalio na saradnji i ličnom doprinosu uapređenju odnosa dveju država.

Srpski premijer i finski ambasador, navodi se, razgovarali su o tome kako uspešno završiti pregovore sa kompanijom SISU o ulaganju u pribojski FAP, jer bi to bilo u interesu obeju zemalja.

Ambasador Orpana rekao je da je za njega bila privilegija da bude ambasador svoje zemlje u periodu velikog napretka Srbije.

Naglasio je da finska vlada ima veliko poverenje u vladu Srbije, čemu je doprinela i uspešna poseta premijera Vučića Finskoj u januaru ove godine.

Finski ambasador istakao je podršku svoje zemlje evropskim integracijama Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

16 h

Podeli: