Vučić: Završena teža polovina

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je pred Srbijom još teških koraka, ali da misli da je "teža polovina reformi ipak prošla".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.05.2015.

16:47

Default images
Foto: B92

Premijer je izjavio da su to zaključili i predstavnici Misije MMF u Srbiji i naveo da je to uspeh ne vlasti, već građana Srbije.

"Mi se nalazimo na pola puta sa reformama. Pred nama je još dosta teških koraka, ali mislim da smo težu polovinu ipak prošli. Sada nam ostaje da se pozabavimo javnim preduzećima kao što je EPS", rekao je Vučić posle razgovora sa predstavnicima MMF.

Premijer je naveo da će do prve polovine juna Vlada Srbije usvojiti kompletan plan restrukturiranja EPS.

"Međunarodne institucije najviše veruju Vladi, pa ne bi bilo dovoljno da se to samo obeća iz preduzeća", rekao je Vučić.

Kako je naveo, pred Srbijom je dodatna reforma poreske administracije i uprave.

"Potrebno je da budemo efikasniji, ubojitiji i da još jedan deo sive ekonomije prebacimo u legalne tokove, u čemu smo imali uspeha u prethodnom periodu", rekao je Vučić.

Srpski premijer je rekao i da su u prva četiri meseca ove godine u odnosu na iste mesece prethodne godine zabeleženi niži rashodi i veći prihodi.

"Imamo veliko razumevanje MMF, uveren sam, ne da ćemo dobiti samo prelaznu ocenu kako neki kažu, već da ćemo dobiti veoma visoku ocenu za rad i trud", rekao je Vučić.

Premijer je istakao da MMF itekako priznaje dobre fiskalne rezultate Srbije, objašnjavajući da je ukupan defict do sada 19,3 milijarde dinara, a prošle godine, zaključno sa aprilom državna kasa je bila u minusu 96 milijardi dinara. "Iz toga možete da zaključite koliki smo uspeh napravili", rekao je Vučić.

"Verujem da ćemo u godinama pred nama biti jedna od najsnažnijih ekonomija u regionu", istakao je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: