U Adi kreće gradnja velnes centra

U Rekreacionom centru "Adica" u Adi u toku su radovi na rekonstrukciji preostalih betonskih ploča kraj olimpijskog bazena, koji treba da budu gotovi u maju.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.04.2015.

11:18

Default images
Foto: Freeimages.com

Za ove radove 3,2 miliona dinara obezbedili su ađanska opština, JP "Adica" i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu AP Vojvodine.

Time su praktično nastavljeni radovi na zameni betonskih površina oko bazena, jer je prošle godine urađen deo tog posla, između bazena i tribina. Direktor JP "Adica" Tibor Juhas napominje da predstoji i sanacija tribina kraj olimpijskog bazena, za šta je u otku izrada projekta, a pošto se radi o radovima koji će potrajati duže vreme, neće se ni počinjati pre kraja kupališne sezone.

U JP "Adica" najavljuju da će narednih dana biti raspisana javna nabavka i za sanaciju dečijeg bazena pošto je vreme učinilo svoje. Direktor Tibor Juhas objašnjava da je planirano peskarenje, skidanje starih slojeva farbe, popravka i obnavljanje oštećenog betona, a da je najznačajnije što će u postojećem koritu završni sloj bazena biti izliven od poliestera otpornog na kiseline koji će biti bezbedniji za decu i lakši za održavanje.

"Praktično ćemo dobiti nov bazen, a ovo ulaganje od oko 2,5 miliona dinara finansiraće se iz budžeta opštine Ada i sopstvenih sredstava JP "Adica". Sanacija dečijeg bazena biće završena do 1. juna, kada planiramo početak ovogodišnje kupališne sezone u bazenskom kompleksu", kaže Juhas.

On dodaje da se intenzivno radi i na pripremama za početak izgradnje velnes centra u kompleksu Rekreacionog centra "Adica". Javna nabavka za izradu projektno-tehničke dokumentacije zatvara se 14. aprila, a čim kompletna dokumentacija bude završena uslediće raspisivanje javne nabavke za izvođača radova, a treba da se obavi i preseljenje Zoološkog vrta "Poni" na drugu lokaciju.

"Izgradnja novog velnes centra površine 2.300 metara kvadratnih otpočeće najverovatnije već početkom leta. Prvi korak je izrada projektno tehničke dokumentacije, što finansira opština, da bismo mogli da apliciramo na konkusima ministarstava i raznih domaćih i evropskih fondova. Izgradnja ne zavisi od dobijanja sredstava sa strane, jer je opredeljenje da opština Ada sopstvenim sredstvima započne izgradnju, a verujemo da ćemo uspeti da deo sredstava obezbedimo učešćem na konkursima", kaže Juhas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: