Prodata mlekara Pantomarketa

Mlekara u požeškom naselju Zdravčići, koja pripada čačanskom preduzeću "Pantomarket stočar" u stečaju, prodata je na javnom nadmetanju niškom preduzeću "Sigma".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

10:08

Default images
Foto: Thinkstock.com

Mlekara je prodata po ceni od 3.040.000 dinara.

U okviru mlekare, pored objekta povšine 234 metara kvadratnih, nalazi se i oprema, kao i 28 ari zemlje, a procenjena vrednost bila je 8,4 miliona dinara.

Budući da se na prva dva javna nadmetanja, kada su početne cene bile 4,2 miliona odnosno 3,8 miliona dinara, nije javio niko, mlekara je prodata za 3,04 miliona dinara.

Inače, u istom postupku se prodaje i klanica ovog preduzeća koja se nalazi u Čačku, kao i farma u Mrčajevcima za koje nije bilo zainteresovanih.

Farma je procenjena na 135 miliona dinara, a početna cena na trećoj prodaji bila je 43,2, dok je klanica (procenjena na 86 miliona) nuđena za 27,6 miliona dinara. Uskoro sledi nova prodaja farme i klanice, s početnim cenama nižim još 20 odsto.

Klanica u Čačku izgrađena je 1903. godine, a krajem prošlog veka, zajedno s farmom u Mrčajevcima koja je osnovana 1974. godine, poslovala je u sastavu čačanskog preduzeća "Stočar".

Tadašnji "Stočar" je sa 260 zaposlenih bio najveći proizvođač i izvoznik mesa iz bivše Jugoslavije, toveći s kooperantima i po 12.000 junadi godišnje.

"Stočar" je privatizovan 2004. godine kada ga je kupio vlasnik firme "Pantomarket" iz Crne Gore Panto Vučurević koji je osim klanice i farme u Mrčajevcima, kupio još nekoliko firmi u Čačku i drugim gradovima, a u kojima je u međuvremenu uveden stečaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: