Ko je na spisku 188 firmi za stečaj

Agencija za privatizaciju pokrenula je danas stečaj nad 70 preduzeća koja nemaju nijednog zaposlenog.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Utorak, 03.02.2015.

10:40

Default images
Foto: Freeimages

Novi direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara očekuje da će prvi stečajevi biti okončani za oko dva meseca.

Prema Akcionom planu koji je Vlada Srbije usvojila prošle subote, u stečaj će otići ukupno 188 firmi sa liste Agencije.

Na tom spisku su delovi velikih sitem EI Niš, Zorka Šabac, Goša iz Smederevske Palanke, Zastava iz Kragujevca, Ineks iz Beograda, Ivo Lola Ribar iz Beograda, MIN iz Niša, Janko Lisjak iz Beograda, IHP Prahovo, Fabrika ulja iz Kruševca, "21. maj" iz Beograda, Prvi maj iz Pirota, Voćarske plantaže PKB Boleč.

U stečaj idu i Šik Kopaonik iz Kuršumlije, Splendid iz Beograda, Aviogeneks iz Beograda, Jugoturs iz Beograda, Progres iz Beograda, Petar Drapšin iz Novog Sada, Želturist iz Beograda, Autosaobraćaj iz Kragujevca i veliki broj veterinarskih stanica.

Vlada Srbije usvojila je 31. januara Akcioni plan kojim će se pokretanjem stečaja okončati postupak privatizacije 188 preduzeća u kojima nema proizvodnje, niti za njih ima zainteresovanih investitora, ili je u njima poslovanje neodrživo.

U 76 od tih preduzeća nema zaposlenih radnika, a u 50 ima manje od pet zaposlenih. U svim preduzećima, gde je ukupno oko 5.000 radnika, biće sprovedeni socijalni programi.

Socijalni programi treba da budu sprovedeni u narednih 60 dana, a otpremnine su 200 evra po godini staža kod poslednjeg poslodavca, odnosno maksimalno 8.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: