Bauš i Lomb biće "made in Serbia"

Kompanija Bauš i Lomb (Bausch&Lomb) preseliće celokupnu proizvodnju rastvora za kontaktna sočiva iz Milana u Srbiju, najavil aje kompanija Farma Svis.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

13:52

Default images

Direktor kompanije PharmaSwiss Dejan Antonić izjavio je da će se rastvori za kontaktna sočiva proizvoditi u fabrici kompanije Farma Svis u Srbiji.

Bauš i Lomb i Farma Svis deo su kanadske korporacije Valeant.

Osim toga, Antonić je najavio da će u farmaceutskoj fabrici Farma Svisa u Srbiji biti od septembra prebačena i proizvodnja leka diklofenak duo iz Nemačke. Kako navodi, taj farmaceutski oblik diklofenaka na srpskom tržištu postoji duže od decenije i u završnoj je fazi dobijanja proizvodne dozvole za skoro sve zemlje Evrope.

"Kompletna proizvodnja Bauš i Lomb rastvora zajedno sa projektom diklofenak duo, doneće dodatnih 3,5 miliona pakovanja različitih lekova koja godišnje izađu iz proizvodnog pogona Farma Svisau Beogradu. Trenutno se proizvodi 10 miliona pakovanja i veliki deo će biti namenjen izvozu na tržište EU", naveo je Antonić.

On je podsetio da je pre manje od dve godine kompanija Valeant investirala i izgradila u Beogradu jednu od najsavremenijih fabrika koje postoje u ovom delu Evrope.

"Naglasio bih, takođe, da je premeštanje proizvodnje iz zemalja Evropske Unije u Beograd veoma značajno, jer se time obogaćuje ne samo farmaceutsko tržište Srbije, nego se povećava i izvoz naše zemlje u EU", kazao je on.

Farma Svis je osnovan 2000. godine, a od 2011. je deo kanadskog Valeanta, farmaceutske kompanije, koja se ubraja u grupu onih sa najbržim rastom u svetu.

U maju 2013. godine, Valeant je izgradio fabriku za proizvodnju lekova u Beogradu i to je najveća kanadska grinfild investicija u Srbiji do sada. Projektovani proizvodni kapacitet fabrike je 16 miliona kutija lekova godišnje, a trenutno se proizvodi 12 miliona. Farma Svis trenutno zapošljava 300 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

9 h

Podeli: