U Rusiju može još naših proizvoda

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković sastala se sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

15:46

Default images
Foto: Freeimages.com

Ministarka poljoprivrede je razgovarala s Čepurinom o stanju sveukupne bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede.

Bogosavljević-Bošković i Čepurin su konstatovali da je saradnja uspešna, što potvrđuje obim robne razmene koji se iz godine u godinu povećava, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Zaključeno je da svakako postoji prostor za dalje unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti agrara, kako u institucionalnom smislu, tako i u vidu povećanja robne razmene.

Oni su se takođe saglasili da postoje realni potencijali za ruske investicije u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Kao dobar primer unapređenja saradnje istaknuta je institucionalna podrška resornih ministarstava promociji poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kroz sajamske manifestacije i izložbe.

U Rusiji je pre nekoliko dana ruska Federalna služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Roseljhoznadzor) apelovala na sprske kolege da ojačaju kontrolu bezbednosti isporučene robe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

13 h

Podeli: